Horalské ražniči
- Doba přípravy : 60 minut
- Počet porcí : 4
- Náklady : 120,-kč
Suroviny k receptu Horalské ražniči
- 500g vepřové kýty
- 100g sýru eidam
- 1 hermelín
- bílá paprika
- cherry rajčátka
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy Horalského ražniči
Maso, sýr, hermelín a papriku pokrájíme na malé kousky, cibuli na kolečka. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napichujeme kousky masa, sýrů, cibule, papriky a rajčata. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme na alobal rovněž potřený olejem. Pevně zabalíme, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Potom alobal pootevřeme nebo rozřízneme a dopečeme ještě asi 10 minut. Nejlepší přílohou jsou ranné brambory.
Recept zaslala Lucie Vaněčková