Pojďte na skleničku kvalitního vína a destilátu z Moravy

Sehnat jakostní víno, sekt či sudové víno, po kterém nám nezůstane trpká příchuť v ústech nebo nás po něm nebude pálit žáha, je kumšt. Obzvlášť pokud chceme obdarovat milou osobu, pohostit vzácnou návštěvu, případně sehnat nápoje na přípitek na rodinné oslavě, svatbě či uspořádat party pro kamarády, sousedy i příbuzné. Ověřeného dodavatele aby člověk hledal jak jehlu v kupce sena.

Jihomoravská vinařství dosahují světového věhlasu

Moravská vína z Mikulova, Valtic, Bořetic, Svatobořic, Hustopečí a Velkých Pavlovic pocházejí z jihomoravských vinic, víno bylo vypěstováno na rodinných vinohradech s neobvyklou péčí a láskou. Příchutě bílého, červeného a růžového vína jsou obdařeny nezapomenutelnými chutěmi a vůněmi, které se nesmazatelně vryjí do paměti zkušených degustátorů i těch, kteří si víno vychutnávají jen občas.

Mezinárodní ocenění pro vinaře z Moravy

Šumivé vínosudové vínošampaňské i reklamní vína pro firmy, která pocházejí z moravských vinohradů, byla oceněna na mnohých tuzemských i zahraničních soutěžích vinařů. Ohodnocení mezinárodní úrovně dosáhla mimo jiné vinařství Dufek, Krist, Procházka, Čech, Baloun i Volařík. Volbou jakostních vín ze zmíněných vinařství se trefíte do chutí i nejnáročnějších vinařů, již si rádi pochutnají na stolním i šumivém víně.

Destiláty, jaké jinde ve světě neseženete

Víno z Moravy a sekty dosahují stejného věhlasu jako zahraniční vína, v oblibě jsou rovněž destiláty a burčák moravského původu. Už jste ochutnali ovocné destiláty z Likérky Pod Skalou z Kunčic pod Ondřejníkem a Jelšovské pálenice ze slovenských Jelšovců? Pokud ne, ozkoušejte jedinečnou chuť s čistým nádechem a „bez ocasu“ destilátů vyráběných z vyzrálého ovoce – slivovici, hruškovici, meruňkovici – a výjimečnou Divou čerešeň. Znáte Lašskou Slivovici Barrique? Ta zraje 12 měsíců v dubových sudech a její výjimečná chuť může směle konkurovat zrajícím destilátům z Irska či Skotska. Absolutní raritou jsou vinné destiláty Pálava, Tramín a Rulandské šedé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *