Citronové kuře
- Doba přípravy: 20 minut
- Počet porcí: 4
- Náklady: 80,-kč
Suroviny na citronové kuře
- 60g másla
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce tymiánu
- 1 kuře
- 1 kg brambor
- sůl
Postup:
Nejdříve si připravíme kořeněné máslo. Do misky nastrouháme kúru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián a zamícháme.
Kuře omyjeme a dobře osušíme. Nadzvedneme kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy a vpravíme do nich dvě třetiny kořeněného másla. Zbytkem másla pomažeme kuře na povrchu.
Citron pak nakrájíme na kousky a dáme je dovnitř kuřete. Překřížíme kuřeti nohy a převážeme je provázkem. Osolíme a položíme ho pekáč vymazaný máslem prsíčky nahoru. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů.
Po 15 minutách kuře přikryjeme alobalem a pečeme dalších 40 minut. Pak kuře vyndáme z trouby, poklademe kolem něj brambory, polijeme je vypečenou šťávou a pečeme dalších 30 minut. Necháme už odkryté.
recept poslala Lucie Vaněčková
[hana-code-insert name=’468×250′ /]