Recept na Citronové kuře

Citrónové kuře

Citrónové kuře

Citronové kuře

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Počet porcí: 4
  • Náklady: 80,-kč

Suroviny na citronové kuře

  • 60g másla
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 kuře
  • 1 kg brambor
  • sůl

Postup:

Nejdříve si připravíme kořeněné máslo. Do misky nastrouháme kúru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián a zamícháme.

Kuře omyjeme a dobře osušíme. Nadzvedneme kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy a vpravíme do nich dvě třetiny kořeněného másla. Zbytkem másla pomažeme kuře na povrchu.

Citron pak nakrájíme na kousky a dáme je dovnitř kuřete. Překřížíme kuřeti nohy a převážeme je provázkem. Osolíme a položíme ho pekáč vymazaný máslem prsíčky nahoru. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů.

Po 15 minutách kuře přikryjeme alobalem a pečeme dalších 40 minut. Pak kuře vyndáme z trouby, poklademe kolem něj brambory, polijeme je vypečenou šťávou a pečeme dalších 30 minut. Necháme už odkryté.

recept poslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *