Polévky: Maďarská bramboračka

Maďarská bramboračka

Maďarská bramboračka

  • Počet porcí : 4
  • Náklady : 25kč
  • Doba přípravy : 25 minut

Ingredience na bramboračku:

  • 50g slaniny
  • 1 cibule
  • kořenová zelenina
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • sůl
  • 5 větších brambor
  • 1l vody
  • polévkové koření
  • 100g vysočiny

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme papriku, sůl a brambory. Zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Potom přidáme nakrájenou vysočinu a dovaříme.

recept zaslala Lucie Vaněčková
[hana-code-insert name=’468×250′ /]