Snadná vanilková buchta s jahodovou polevou, po které se zapráší

Snadná vanilková buchta s jahodovou polevou, po které se zapráší

Pokud máme rádi vanilku a jahody, kterých je v tomto období hojnost, je tento recept právě pro nás. Jako velkým bonusem je, že je tato buchta rychlá a jednoduchá, takže nebudete u pečení trávit hodiny.

Suroviny:

Autor obrázku: Qfamily

200g másla

200g cukru
4 vejce
250g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce másla
2 lžičky vanilkové esence
4 středně velké jahody
200g moučkového cukru

Postup:

Troubu rozpálíme na 180°C. Pekáč vymažeme a vložíme pečící papír. Máslo, cukr, vejce, mouku s kypřícím práškem, mléko a vanilku dáme do misky a elektrickým šlehačem vypracujeme lehké a nadýchané těsto. Přesuneme ho do pekáče a uhladíme. Pečeme 35-40 minut. Necháme pět minut chladnout v pekáči pak ho přesuneme na mřížku.

Jahody promačkáme skrz síto do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme, dokud nebude poleva hladká, lesklá a bude se chytat na lžíci. Poté buchtu potřeme polevou a počkáme, dokud neztvrdne.