Jak posílit imunitu aneb Nedejte chřipce šanci!

Podzim je v plném proudu, počasí je často jako na houpačce a okolo nás se začínají objevovat první nachlazení lidé. Než propukne chřipková sezóna a Vy budete nuceni trávit čas v přeplněných čekárnách u doktora, vyzkoušejte následující tipy na posílení imunity, abyste letošní zimu přečkali ve zdraví a pohodě! Pokračovat ve čtení „Jak posílit imunitu aneb Nedejte chřipce šanci!“

Omládněte díky deseti potravinám!

Víte, v jakém stavu je vaše tělo? Jak bojovat proti stárnutí? Pokud ne, máme tu pro vás připravených deset potravin, díky kterým omládnete! Jak? Tyto potraviny mají velmi pozitivní zdravotní a čistící účinky. Jezte je pravidelně a jistě zaznamenáte první změny.

1. Česnek – má antibakteriální schopnost, snižuje cholesterol a krevní tlak. Pomáhá také z těla vyloučit těžké kovy a posílí vám imunitu. Říká se také, že má schopnost blokovat růst nádorů.

2. Bílá či černá ředkev – odhleňuje a detoxikuje. Obsahuje vitamin C, minerály a enzymy. Podporuje činnost žlučníku a zažívání. Postačí, když si ji přidáte třeba do salátu.

3. Kurkuma – velmi dobře čistí krev a působí protizánětlivě. Pomáhá se zažívacími potížemi a jaterních onemocnění. Snižuje hladinu cukru v krvi a cholesterol.

4. Brusinky či borůvky – obsahují vitamin C, flavonoidy a mají silnou antioxidační schopnost. Mají velmi kladný vliv na celý organismus (zvláště na stav cév).

5. Hlíva ústřičná – pomůže se srdečním a oběhovým obtížím, vysokému tlaku a dně. Detoxikuje a pomáhá s prevencí proti arterioskleróze. Výrazně posiluje imunitu a je vhodná i pro diabetiky.

6. Zázvor – ředí krev, má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Posiluje žaludek a obsahuje velké množství éterických olejů a hořčinu.

Autor obrázku: Phil Sellens

7. Kustovnice čínská – jsou to červené bobulky, které si můžete dát k jogurtu. Obsahují aminokyseliny. Podporuje krvetvorbu, posiluje ledviny a játra. Má silný omlazující efekt.

8. Avokádo – můžete s ním nahradit máslo např. v pomazánkách. Obsahuje vitamin E, nenasycené mastné kyseliny, draslík, vápník a železo.

9. Rukola – listová zelenina s výraznou hořkou chutí. Příznivě působí na zažívání. Obsahuje vitamin C (velké množství), zinek, vápník, draslík, jód s betakaroten.

10. Naklíčená semínka – můžete použít brokolici, řeřichu, ředkvičku, mungo či čočku. Mají až stonásobně vyšší množství vitaminu C než citrusové plody. Obsahují enzymy a esenciální aminokyseliny.

NA ZÁVĚR

Zbavením kyselin od svého těla budete bojovat proti stárnutí. Dejte do toho červenou řepu, špenát rajčata, okurky, čekanku nebo třeba šípky. Dlouhověkost podporuje zelenina, ovoce, a to jejich velká konzumace.