Ugrilujte si výborný steak, nebo lehkou rybu

Ugrilujte si výborný steak, nebo lehkou rybu

Steak a ryba

Určitě každý z nás má rád steaky, nebo pstruha, či jinou rybu. Jsou velmi zdravé a pokud je dobře připravíme, tak i velmi lahodné. Zde jsou dva jednoduché a osvědčené recepty na výborný steak a pstruha.

Steak na grilu

Suroviny

Autor obrázku: Naotake Murayama

1 brambora

2 lžíce olivového oleje

2 žampióny

2 rajčata

2 steaky

1 kostka masového bujónu

Hrst řeřichy

sůl a pepř

Postup:

Zapneme gril na plno. Bramboru nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme olejem. Grilujeme, dokud nezhnědnou – cca  deset minut. Pak je otočíme a přidáme k nim žampiony i rajčata. Také potřeme olejem a pečeme na grilu dalších 10 minut.

V grilovací misce mezitím rozehřejeme olivový olej a vložíme do něj okořeněné steaky. Opékáme minimálně minutu z každé strany, pokud je máte raději víc propečené, tak dvě a půl minuty z každé strany. Poté steaky vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem.

Do grilovací misky vlijeme trochu vody, přidáme trochu bujónu a krátce povaříme. Podáváme s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.

Citrónový pstruh

Suroviny

Autor obrázku: Cristian Bortes

4 filety z pstruha

50g strouhanky

sůl a pepř

1 lžíce másla

petržel

1 lžíce olivového oleje

citrón

25g piniových semínek

Postup:

Rozehřejeme gril. Připravíme si grilovací misky, nebo plech, filety z pstruha do něj položíme kůží dolů, osolíme a opepříme. Spolu smícháme strouhanku, petržel, máslo, kůru i šťávu z citronu a nasekané piniové semínka.

Takto připravenou směsí pokryjeme filety, zakapeme olejem a vložíme na 10-15minut na gril, dokud nebude ryba hotova. Poodstavení z grilu nakonec ještě posypeme zbylými piniovými semínky. Podáváme s bramborem.