Pikantní vepřová játra
- Doba přípravy: 20 minut + 60 minut marinování
- počet porcí: 4
- Náklady: 50,-kč
Suroviny na vepřová játra
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžička sladké papriky
- lžička kari
- lžička mletého zázvoru
- citronová šťáva z půlky citronu
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vepřová játra pokrájíme na větší nudličky. Cibuli pokrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, přidáme papriku, kari, zázvor a citronovou šťávu. Do této připravené směsi naložíme játrové nudličky a necháme hodinu marinovat.
Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka opečeme. Můžeme podlít trochou vody, aby se játra nepřipálila. Hotová játra osolíme.
recept poslala Lucie Vaněčková
[hana-code-insert name=’468×250′ /]