Recept na kuřecí stehna s bazalkou

Kuře s bazalkou

Kuřecí stehna s bazalkou

  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: 60 min
  • Náklady: 80kč

Ingredience k receptu

  • 4 kuřecí stehna
  • sůl
  • bazalka
  • podravka
  • 1 rajský protlak
  • cherry rajčátka
  • masox

Postup přípravy receptu

Kuřecí stehna omyjeme a osušíme, osolíme, posypeme online casino podravkou a bazalkou. Rajčátka si překrájíme na půlky. Spolu se stehny vložíme do pekáčku. V 250ml vody rozmícháme masox, přidáme rajský protlak a trochu bazalky. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních.

recept zaslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=“468×250″ /]

Dršťková polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka z kuřete

  • Doba přípravy: 45 minut
  • Počet porcí: 4
  • Náklady: 45,-kč

Ingredience na dršťkovou polévku:

  • 2 kuřecí stehna
  • máslo
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina
  • kmín
  • 2 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • sůl
  • maggi
  • majoránka

Postup přípravy polévky:

Kořenovou zeleninu, jednu cibuli a kuřecí stehna vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně osolíme a dáme vařit na mírný oheň. Nevaříme prudkým varem.

Když jsou stehna vařená, vyndáme je a obereme. Na másle usmažíme cibulku do růžova. Přidáme kmín, necháme až praskne, přisypeme papriku a zarestujeme. Podlijeme vývarem, který jsme přecedily a necháme vařit asi 15 minut.

Přidáme nakrájené maso, případně dosolíme a přidáme maggi. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody necháme provařit. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

recept poslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]

Recept na Citronové kuře

Citrónové kuře

Citronové kuře

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Počet porcí: 4
  • Náklady: 80,-kč

Suroviny na citronové kuře

  • 60g másla
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1 kuře
  • 1 kg brambor
  • sůl

Postup:

Nejdříve si připravíme kořeněné máslo. Do misky nastrouháme kúru z poloviny citronu, přidáme máslo, česnek, majoránku, tymián a zamícháme.

Kuře omyjeme a dobře osušíme. Nadzvedneme kůži na prsou, aby se vytvořily kapsy a vpravíme do nich dvě třetiny kořeněného másla. Zbytkem másla pomažeme kuře na povrchu.

Citron pak nakrájíme na kousky a dáme je dovnitř kuřete. Překřížíme kuřeti nohy a převážeme je provázkem. Osolíme a položíme ho pekáč vymazaný máslem prsíčky nahoru. Dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů.

Po 15 minutách kuře přikryjeme alobalem a pečeme dalších 40 minut. Pak kuře vyndáme z trouby, poklademe kolem něj brambory, polijeme je vypečenou šťávou a pečeme dalších 30 minut. Necháme už odkryté.

recept poslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]

Recept na sladko kyselé kuře

Sladko kyselé kuřeSladko kyselé kuře

  • Doba přípravy : 30 minut
  • Počet porcí : 4
  • Náklady : 130,-kč

Suroviny na kuře

  • kuřecí kousky – stehýnka, křidýlka, nebo prsíčka
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžíce sojovky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička octa
  • 1 celý kečup
  • 1/2 másla
  • červená paprika

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme kečup, worcester, sojovku, rozmačkaný česnek, sůl, ocet a pokrájenou cibuli. Vše zahřejeme a ještě teplé nalijeme na
kousky kuřete. Necháme 1 den marinovat.

Druhý den přidáme pokrájenou červenou papriku a pečeme v troubě při 200 stupních asi 45 minut. Nejlepší přílohou je rýže.

recept poslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]