Langoše

LangošeLangoše

  • Doba přípravy : 60 minut i s kynutím
  • Počet kusů : 12
  • Náklady: 50,-kč

Suroviny na langoše

  • 500g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 25g droždí
  • 1 malý bílý jogurt
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • trochu soli
  • kečup
  • česnek
  • strouhaný sýr

Do teplého mléka dáme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do osolené mouky přidáme jogurt, olej, prášek do pečiva a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout necelou hodinu.

Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozkrájíme na kousky a rukou těsto roztahujeme do všech stran. Placky smažíme z obou stran na oleji. Hotové langoše potíráme kečupem, do kterého jsme vmíchali rozmačkaný česnek a sypeme strouhaným sýrem.

recept poslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]