Plněná rajčata se špagetami

Plněná_rajčata

  • Doba přípravy:  40 minut
  • Počet osob:  4 osoby

Suroviny

  • 200g špaget
  • 200g žampionů (sterilovaných
  • 4 pevná rajčata
  • sůl
  • 1 cibule
  • 200g mletého hovězího masa
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • čerstvě umletý bílý pepř
  • špetka kajenského pepře
  • ½ svazku petrželky
  • 200ml zeleninového nebo masového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • bazalka na ozdobu

Postup

  1. Špagety uvaříme na skus v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a narovnáme do zapékací formy
  2. Omyjeme rajčata, odřízneme vršky, lžičkou vyškrábeme vnitřní dřeň a rajčata mírně osolíme,
  3. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a opečeme,
  4. Vmícháme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme pepřem a přidáme opranou, na jemno nasekanou petrželku,
  5. Mleté maso naplníme do rajčat a rajčata poklademe na špagety, zalijeme vývarem, ke špagetám přidáme tenké plátky česneku
  6. Pečeme 20-25 minut na teplotu 225° C
  7. Vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a přizdobíme bazalkou a podáváme