Horalské ražniči

raznici

Horalské ražniči

  • Doba přípravy : 60 minut
  • Počet porcí : 4
  • Náklady : 120,-kč

Suroviny k receptu Horalské ražniči

  • 500g vepřové kýty
  • 100g sýru eidam
  • 1 hermelín
  • bílá paprika
  • cherry rajčátka
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup přípravy Horalského ražniči

Maso, sýr, hermelín a papriku pokrájíme na malé kousky, cibuli na kolečka. Na špejle nebo špízové jehly střídavě napichujeme kousky masa, sýrů, cibule, papriky a rajčata. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme na alobal rovněž potřený olejem. Pevně zabalíme, dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Potom alobal pootevřeme nebo rozřízneme a dopečeme ještě asi 10 minut. Nejlepší přílohou jsou ranné brambory.

Recept zaslala Lucie Vaněčková