Sekaná pečeně po staročesku

Sekaná pečeně po staročesku

Pro více osob

Suroviny

300g hovězího masa, 300g vepřového masa- plece nebo ramínka, 200g uzeného masa bůčku, vejce, asi 100ml mléka, houska, cibule, 3 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, strouhanka, 2 lžíce hladké mouky, 50g slaniny pokrájené na plátky.

Postup

  • Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na větší kousky a umeleme na mlýnku spolu  oloupanou cibulí a česnekem.
  • Vložíme do mísy a ke směsy přisypeme i housku pokrájenou na kousky a namočenou v mléce, vejce. Přidáme sůl , koření, mouku a trochu strouhanky a do hladka promícháme.
  • Z této hmoty vytvarujeme 2 šišky a vložíme je na pekáček s polovinou pokrájené a vyškvařené slaniny.
  • Zbylé plátky slaniny rozprostřeme na vršek sekané. Pekáč dáme do trouby a sekanou upečeme dozlatova. Během pečení jí podléváme vypečenou šťávou.
  • Sekanou podáváme horkou spolu bramborami nebo bramborovou kaší.

Tip – Aby sekaná nepopraskala potřeme před položením slaniny její povrch bílkem.

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Brokolicová sekaná

Doba přípravy : 60 minut
Počet porcí : 6
Náklady : 70,-kč

Suroviny k receptu

  • 500g mletého masa
  • 250g brokolice
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • vegeta
  • strouhanka

Postup přípravy receptu

Brokolici uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a semeleme na jemno. Přidáme mleté maso, pokrájenou cibuli, vejce, nastrouhané stroužky česneku, 3 lžičky vegety a strouhanku dle potřeby.

Uděláme šišku, vložíme do pekáčku s vodou a pečeme dozlatova při 190 stupních. Poléváme vypečenou šťávou.

recept zaslala Lucie Vaněčková

[hana-code-insert name=’468×250′ /]