Langoše
- Doba přípravy : 60 minut i s kynutím
- Počet kusů : 12
- Náklady: 50,-kč
Suroviny na langoše
- 500g hladké mouky
- 250ml mléka
- 25g droždí
- 1 malý bílý jogurt
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- trochu soli
- kečup
- česnek
- strouhaný sýr
Do teplého mléka dáme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do osolené mouky přidáme jogurt, olej, prášek do pečiva a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout necelou hodinu.
Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozkrájíme na kousky a rukou těsto roztahujeme do všech stran. Placky smažíme z obou stran na oleji. Hotové langoše potíráme kečupem, do kterého jsme vmíchali rozmačkaný česnek a sypeme strouhaným sýrem.
recept poslala Lucie Vaněčková
[hana-code-insert name=’468×250′ /]