Vepřové na kari s žampiony
- Počet porcí : 4
- Náklady : 90kč
- Doba přípravy : 50minut
Ingredience:
- vepřové plátky
- cibule
- 200g žampionů
- sůl
- 2 dcl smetany na vaření
- 2dcl bílého vína
- kari koření
- hladká mouka
- olej
Postup:
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a z obou stran osmažíme na rozpáleném oleji. Pak maso vyndáme. Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony,
zaprášíme osolíme a zaprášíme moukou. Přidáme zpět maso, podlijeme troškou vody a dusíme.
Když je maso měkké, přidáme smetanu, víno, kari koření a necháme přovařit. Nejlepší přílohou je rýže.
recept poslala Lucie Vaněčková
[hana-code-insert name=’468×250′ /]