Kýta na pivu
- Doba přípravy: 80 minut
- Počet porcí : 4
- Náklady : 100kč
Suroviny pro výrobu kýty na pivu
- 750g vepřové kýty
- 3 stroužky česneku
- sůl
- 250ml piva
- kostka masoxu
- 5 kuliček pepře celého
- 1 cibule
- hl. mouka
- kmín
- kečup
Postup přípravy kýty na pivu
Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku.
Ve výpeku opečeme na drobno pokrájenou cibuli, zaprášíme jí moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250ml vody a pepř celý. Nakonec přidáme i kečup. Nalijeme na maso.
Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a dusíme při 200 stupních zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme. Výborné s rýží nebo šťouchanými brambory.
Recept zaslala Lucie Vaněčková