- Doba přípravy: 40 minut
- Počet osob: 4 osoby
Suroviny
- 200g špaget
- 200g žampionů (sterilovaných
- 4 pevná rajčata
- sůl
- 1 cibule
- 200g mletého hovězího masa
- 1 lžička rajčatového protlaku
- čerstvě umletý bílý pepř
- špetka kajenského pepře
- ½ svazku petrželky
- 200ml zeleninového nebo masového vývaru
- 2 stroužky česneku
- bazalka na ozdobu
Postup
- Špagety uvaříme na skus v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a narovnáme do zapékací formy
- Omyjeme rajčata, odřízneme vršky, lžičkou vyškrábeme vnitřní dřeň a rajčata mírně osolíme,
- Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a osmahneme, přidáme mleté hovězí maso a opečeme,
- Vmícháme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme pepřem a přidáme opranou, na jemno nasekanou petrželku,
- Mleté maso naplníme do rajčat a rajčata poklademe na špagety, zalijeme vývarem, ke špagetám přidáme tenké plátky česneku
- Pečeme 20-25 minut na teplotu 225° C
- Vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a přizdobíme bazalkou a podáváme