Štědrovečerní tabule netradičně

vanocni-predrkm-chrest-s-vajicky

Za dveřmi jsou Vánoce a k Vánocům patří neodmyslitelně také dobré jídlo a tradiční večeře. Přípitek šampaňským, předkrm, rybí polévka, bramborový salát s kaprem, vinné klobásy, dobré víno – tím vším jsme každé Vánoce obklopeni. Jak by se vám líbilo si tradiční štědrovečerní tabuli maličko znetradičnit?

vanocni-predrkm-chrest-s-vajicky
Zdroj: Receptynakazdyden.cz

Přípitek šampaňským je dokonalý začátek, co kdyby po něm ale následovala polévka houbová namísto rybí? Takový houbový vývar s kváskem a zeleninovým bujónem, česnekem, smetanou a vařenými bramborami, vaši tradiční večeři stoprocentně oživí.

Jste-li zastánci předkrmů a máte-li rádi zelený chřest s vajíčky a máslem? Tady je recept: Ve vroucí vodě rozpusťte kuřecí bujón a ponořte do něj upravený svázaný chřest zhruba na 20 minut tak, aby změkl. Vejce uvařená natvrdo nakrájejte na drobné kousky. Uvařený chřest osušte, vložte do misky, ochuťte a posypte vejci. Vše polijte rozehřátým máslem a vánoční předkrm je připraven začlenit se do vašeho štědrovečerního jídelníčku.

br-salat-s-okurkou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz

Bramborový salát nesmí na Vánoce chybět, proč ho ale neudělat trochu jinak? Nakrájejte vařené brambory na plátky a polijte je zálivkou z cibule, pepře, zeleninového bujónu a oleje. S bylinkami, plátky okurky a nadrobno nasekanou jarní cibulkou bude váš bramborový salát opravdu nevšední přílohou.

Mouka, vejce, strouhanka – to je oblek klasicky připraveného vánočního kapra. Výborné, ale poněkud stereotypní. Těstíčko z vyšlehané mouky s vejcem, solí, pepřem, máslem a především vínem, oblékne vašeho kapra do sváteční košile. Uvidíte, že nebudete zklamaní.

Zaujala vás myšlenka netradiční vánoční hostiny? Přesnou přípravu těchto vánočních receptů a mnoho dalších zajímavých tipů najdete v kuchařce online Recepty na každý den, která vás provede světem výborných, jednoduchých, klasickým i netradičních jídel pro vás a vaši rodinu.

stedrovecerni-houbova-polevka
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Autor: Plášek Ottokapr-vinne-testicko
Zdroj: Receptynakazdyden.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *