Ugrilujte si výborný steak, nebo lehkou rybu
Steak a ryba
Určitě každý z nás má rád steaky, nebo pstruha, či jinou rybu. Jsou velmi zdravé a pokud je dobře připravíme, tak i velmi lahodné. Zde jsou dva jednoduché a osvědčené recepty na výborný steak a pstruha.
Steak na grilu
Suroviny
1 brambora
2 lžíce olivového oleje
2 žampióny
2 rajčata
2 steaky
1 kostka masového bujónu
Hrst řeřichy
sůl a pepř
Postup:
Zapneme gril na plno. Bramboru nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme olejem. Grilujeme, dokud nezhnědnou – cca deset minut. Pak je otočíme a přidáme k nim žampiony i rajčata. Také potřeme olejem a pečeme na grilu dalších 10 minut.
V grilovací misce mezitím rozehřejeme olivový olej a vložíme do něj okořeněné steaky. Opékáme minimálně minutu z každé strany, pokud je máte raději víc propečené, tak dvě a půl minuty z každé strany. Poté steaky vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem.
Do grilovací misky vlijeme trochu vody, přidáme trochu bujónu a krátce povaříme. Podáváme s grilovanou zeleninou, řeřichou a masovou šťávou.
Citrónový pstruh
Suroviny
4 filety z pstruha
50g strouhanky
sůl a pepř
1 lžíce másla
petržel
1 lžíce olivového oleje
citrón
25g piniových semínek
Postup:
Rozehřejeme gril. Připravíme si grilovací misky, nebo plech, filety z pstruha do něj položíme kůží dolů, osolíme a opepříme. Spolu smícháme strouhanku, petržel, máslo, kůru i šťávu z citronu a nasekané piniové semínka.
Takto připravenou směsí pokryjeme filety, zakapeme olejem a vložíme na 10-15minut na gril, dokud nebude ryba hotova. Poodstavení z grilu nakonec ještě posypeme zbylými piniovými semínky. Podáváme s bramborem.