Rybí kolagen vs Kolagen z hovězího dobytka

Kolagen je jedničkou v boji proti vráskám a stárnutí pleti. Ta je díky této látce vyhlazená, pevná a pružná. Kolagen jí také pomáhá zregenerovat po různých podrážděních či ekzémech. Je ale oblíbený nejen v kosmetickém průmyslu. Jsou totiž jasně prokázány jeho příznivé účinky na naše cévy, šlachy, kosti a skvěle působí kolagen na klouby. Je velmi oblíbeným léčebným prostředkem užívaným při léčbě artritidy či při různých dietách.

Naše tělo tuto látku produkuje samo, bohužel však s postupem času méně a méně. Nedostatek kolagenu může způsobit i vážnější zdravotní problémy, a proto je dobré jej tělu dodávat ještě zvenčí. Ale jaký kolagen zvolit, když jeho druhů je hned několik? Podíváme se na dva nejběžnější, tedy rybí a hovězí, a povíme si, jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly.

K objevení rybího kolagenu došlo poměrně nedávno, dříve se používal zejména hovězí kolagen. Bohužel, jeho užívání ale nebylo bez rizik – u mnoha pacientů se objevovaly alergické reakce. Hovězí kolagen se navíc musí tepelně upravovat kvůli prevenci před nebezpečnými chorobami. Tím ale ztrácí část svých účinných látek. Rybí kolagen, který obsahuje také Optimal tekutý kolagen, tyto nedostatky nemá.

Rybí kolagen je někdy také nazýván mořský, ačkoliv se nejčastěji extrahuje z lososa a jiných sladkovodních ryb. Vynikající vlastnosti této látky jsou způsobeny zejména náročným prostředím, ve kterém se ryby pohybují. Díky tomu má jejich kolagen (na rozdíl od jiných druhů) mnohem vyšší odolnost vůči nepříznivým vlivům okolí a jakémukoliv poškození.

Rybí kolagen je netoxický a žádné alergické reakce na něj nehrozí – jeho užívání je zcela bezpečné. Navíc se velmi snadno vstřebává. Jeho účinky lze pozorovat od prvních dní užívání. Tekutá kyselina hyaluronová vám v kombinaci spolu s rybím kolagenem dopomáhá ke zdravým kloubům a kostem, cévám a šlachám a zdravé, mladé a krásné pokožce.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *