Gurmánské recepty

typicka-valencijska-paella-1

typicka-valencijska-paella-1Také se řadíte mezi gurmány a rádi vychutnáváte nové chutě? Stejně jako samotný zážitek z konzumace dobrého jídla, tak i jeho příprava se může stát vašim oblíbeným rituálem. Pronikněte do tajů originálních receptů a naučte se vařit ty největší delikatesy. Nespokojte se s mraženými polotovary, ale provoňte svou domácnost poctivými a chutnými pokrmy. Váš život bude mnohem bohatší, neboť kvalitní strava je důležitou součástí našeho života. K dobrému jídlu neodmyslitelně patří také dobré pití. Vždy však mějte na paměti známé přísloví – „jez do polosyta a pij do polopita“.

Jaké světové kuchyni dáváte přednost? Stále více oblíbenou se stává španělská kuchyně, která kombinuje čerstvé suroviny a originální receptury. V této kuchyni se mísí arabská kultura s evropskou a tak v ní najdete to nejlepší z obou. Typickou surovinou je olivový olej, který je součástí jak teplé, tak studené kuchyně. Arabský svět se ve španělské kuchyni projevuje zejména v oblasti koření – často se využívá šafrán nebo římský kmín. Mezi nejznámější španělské pokrmy patří paella, gaspacho, tapas nebo tortilla. Opravdovou španělskou paellu a další pokrmy z tradičních ingrediencí si můžete uvařit bez problémů také u vás doma.

Nevíte, kde zakoupit tradiční španělské suroviny? No přece na http://www.spanelskerecepty.cz/. Online si můžete objednat kvalitní španělské olivy, olivové oleje, vína, mořské speciality, džemy, koření, paštiky, sušené vepřové maso, atd. Prohlédněte si celou nabídku na výše zmíněných webových stránkách. Najdete zde také originální španělské recepty, mezi nimiž si můžete vyhledávat dle mnoha kategorií – regionu, žánru, druhu pokrmu, doby přípravy, kalorických hodnot, atp. Vyzkoušet můžete například houby se sýrovým bešamelem, paellu s mořskými plody, pečené papričky s ančovičkou, nebo červenou řepu s tuňákem. Nechte se inspirovat a udělejte radost svým chuťovým buňkám!

 

Náš tip: Před přípravou pokrmů je důležitá hygiena rukou, abyste předešli nákaze salmonelou, či campylobakterií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *