Kýta na pivu

kýta_na_pivu

kýta_na_pivu

Kýta na pivu

  • Doba přípravy: 80 minut
  • Počet porcí : 4
  • Náklady : 100kč

Suroviny pro výrobu kýty na pivu

  • 750g vepřové kýty
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 250ml piva
  • kostka masoxu
  • 5 kuliček pepře celého
  • 1 cibule
  • hl. mouka
  • kmín
  • kečup

Postup přípravy kýty na pivu

Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku.
Ve výpeku opečeme na drobno pokrájenou cibuli, zaprášíme jí moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250ml vody a pepř celý. Nakonec přidáme i kečup. Nalijeme na maso.
Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a dusíme při 200 stupních zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme. Výborné s rýží nebo šťouchanými brambory.

Recept zaslala Lucie Vaněčková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *