Umíte vařit kroupy? Jsou zdravé, připravte si je.

Uvařit kroupy není vůbec složité, stejně jako je to u cizrny. Větší se budou vařit o pár minut déle, než kroupy malé, ale je to stejný postup.

Kroupy vařením mnoho nenabudou. Požadované množství nasypeme do misky a v několika studených vodách propláchneme. Voda je při umývání bílá, usoudíme, kdy jsou kroupy dostatečně propláchnuté. V případě, že bychom je neproplachovali, zůstanou nám po uvaření polepené.

Po umytí postupujeme stejně, jako u vaření rýže. Kroupy nasypeme do hrnce, v kterém je chceme uvařit. Zalijeme vodou tolik, aby zůstaly asi 1 cm pod hladinou. Trochu osolíme a přikápneme oleje.

Je možné propláchnuté kroupy vysypat na usmaženou cibulku. Pak opět zalít 1 cm nad kroupy a přidat sůl.

Pokud chceme použít kroupy jako zavářku do polévky, v takovém případě je nemusíme oplachovat. Trochu, asi hrst krup vsypeme rovnou do téměř uvařené polévky. Vsypáním do vroucí vody jsou uvařené během několika minut.

Kroupy jsou zdravé, když jsou nerozvařené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *